Aktivnost

Jorkširskoi terijer može živeti u stanu, pa iako je dosta aktivan u njemu, lepo bi bilo da imate dvorište za igru mada nije neophodno. Dovoljno je i redovno odlaženje u šetnju i igra u parku. Najviše mu odgovara kada je lepo vreme i zato nemojte ga šetati napolju kada su vremenski uslovi ekstremni.

Dresura

Pokušajte svog psa naučiti osnovnim komandama kao što su sedi, lezi, ka nozi itd. Ako u tome uspete uz pomoć raznih nagrada mnogo više će te uživati sa vašim psom.‎Mali i pametan, on ima svoj sopstveni način za dresuru kojim će napraviti dresuru zanimljivom.
‎Obavezno ga naučiti par trikova i Koristiti poslastice kao nagradu, I videćete da će ih brzo savladati.‎
‎Ali budite na oprezu s obzirom da Jorkširski terijer ima sopstveni um, možda pokuša da vas nadmudri.‎Ako ne uspete a želite da vas pas perfektno sluša odvedite ga na dresuru. Jorkići su veoma pametni i brzo shvataju sta se od njih traži.

Brzina

Brzina i živahnost su osnovne karakteristika jorkširskog terijera. Obožavaju da trče, da se provlače kroz tunele, da zaviruju svuda u svaki grm ili drvo kao i da skaču. Nema nijednog drugog psa koji se tako lagano penje uz kosu ravan i dok ostali psi jedva imaju daha , on se već lagano spušta. Ima prilično čvrstu muskulaturu i genetski je predisponiran za beskrajnu igru.