Zdravlje

‎Posvetite pažnju svom štenetu. Držite ga van opasnosti da neko  slučajno ne nagazi štene i da se deca ne igraju grubo da sa mladuncem. ‎Ne menjate bez potrebe psu se okruženje ili ‎‎hranu. Štenci su vrlo osetljivi na promene, što može uzrokovati stres, koje zauzvrat može da proizvede različite probleme u metabolizmu.‎ Hrana treba biti visokog kvaliteta i to će imati ogroman uticaj na zdravlje. Izbeći će se probavni problemi kao i loše ‎‎navike u ishrani. Jeftine hrane nisu pouzdane dok će hrana visokog kvaliteta će očuvati zdravlje vašeg ljubimca.‎

Obratite pažnju

Pojava dijareje kod ove rase prvi je znak da nešto nije u redu sa psom. Uzroci mogu biti razlici od toga da je nešto pojeo a da vi niste primeti preko prehlada do kvaliteta hrane. Prvo probajte mu dati kuvani pirinač ili probiotike a ako to ne pomogne odlazak veterinaru je obavezan.Ovo je mali pas i svaka dehitratacija pa i ona najmanja vrlo loše deluje na njega..

Posetite veterinara

Ne lečite svog psa sami Jorkići su veseli psi i zato ako primetite da je pas letargičan i uz to ne uzima hranu ili vodu posetite veterinara. Bez obzira na to koliko se uputstva dalo za različite bolesti i njihove simptome, raste broj vlasnika koji su posle samolečenja psa stigli kasno kod veterinara. Nemojte to sebi da dozvolite jer oni ne umeju sami da odu kao vi kod lekara.Uverite se da je vaš pas primio sve vakcine, redovno ga čistite od parazita i koristite prevencija protiv buva. Nikad ne mislite, „To se meni neće desiti“. Čak i ako pas retko kad ide napolje, vakcinisanje mora biti obavljeno u potpunosti. Štence ne bi trebalo voditi na javna mesta dok nisu primili sve vakcine za zaštitu, a to je obično oko 14 nedelja starosti.